ASV Fine Jewellery

Goudsmid 

Over Anouk van Veenendaal

In het kort:  Goudsmid met onwijs veel passie voor het ambacht en oog voor detail. Mijn naam is Anouk van Veenendaal. In 2020 ben ik afgestudeerd als goudsmid/ondernemer aan de Vakschool in Schoonhoven en sindsdien verliefd op het vak. 

Opgroeiend in Haarlem was ik als klein meisje vaak ondersteboven in een stoel te vinden met mijn gedachten op een plek waar ze op dat moment niet zouden moeten zijn. Twee wiebelkussens en vele minuten op de gang later, kwam aan het licht dat ik gewoon met mijn handen bezig wilde zijn! Verstand op nul en mijn fantasie de vrije loop laten gaan. Altijd was ik bezig met creatieve projectjes. Van tekenen tot parfummetjes brouwen en van kleien tot het maken van sieraadjes. Wie had toen gedacht dat dit zou uitgroeien tot mijn grote passie? 

Na het afronden van de middelbare school had ik nog steeds geen idee wat ik wilde gaan doen. Iets creatiefs, maar wat? 

In 2016 werd ik door vrienden mee gevraagd naar de Nationale Zilverdag in Schoonhoven. De gehele Zilverstad staat bezaaid met kraampjes vol met handgemaakte juwelen. Geweldig vond ik het! Ook de vakschool voor edelsmeden was die dag open voor bezoek. Dit was voor het eerst dat ik van het begrip "edelsmid" had gehoord. Na het zien van de werkende goudsmeden, de prachtige gereedschappen, ruwe materialen en schitterende edelstenen was ik verkocht. Dit wil ik ook doen! was het eerste dat ik dacht. 

Inmiddels ben ik 23 jaar en heb ik na 3 jaar (waarvan twee jaar in Schoonhoven te hebben gewoond) de opleiding tot goudsmid afgerond en ben ik met mijn eigen bedrijf in Haarlem werkzaam als goudsmid. Naast mijn diploma Goudsmid/ondernemer ben ik in het bezit van een Nationaal diploma in edelsteenkunde (Dutch Gemmological Institute). 

Met mijn passie voor het vak en persoonlijke aandacht help ik u graag verder!   • IMG_20210319_124557_849[4369]
  • IMG_20210319_124553_580[4370]
  • IMG_20210319_124603_558[4371]